Foto galerij

Het betreft  afbeeldingen van naamdragers uit de stambomen van Roelof Heerbaart op Koebrugge (erfbezitter) en van Jan Arentz van de Koebrugge (Neder Duits Gereformeerde tak, oorsprong Almelo) met bij de foto een verwijzing naar stamboom.

Rooms Katholieke tak

Leden van generatie VIIc (RK)

Johannes Koebrugge (VIIc, gehuwd met Gezina Wernink)  en zoon Jan (Viiic), gehuwd met Johanna Roetgerink) en jongste dochter van Johannes, Maria Gezina (VIIIf), gehuwd met Gerhardus Heesink) en een nichtje.

Koebrugge1910

Generatie VIIf

De nazaten van Bernadus Koebrugge en Johanna Kole. Op de foto de twee zoons en vijf dochters in de vermoedelijke volgorde.

Boven van links naar rechts : Geertruida, Hermina, Berendina en Frederika.
Onder van links naar rechts : Hendrik Jan, Johanna Maria (kloosterzuster Helena) en Jan.

 

Generatie VIIIq (RK)

Mina Pierik, vrouw van Berend Jan Koebrugge (VIIIq). Mina werd op 38 jarige leeftijd weduwe en was toen nog in verwachting van zoon Jan. Ze was een van de laatsten uit Goor (waar ze woonde) die klederdracht droeg.  De klederdracht werd vroeger in het hele Saksische gebied  van Nederland gedragen (zie de kaart in het menu onder “Gebied”) .  Op de foto heeft ze de knipmuts op, die werd op zon- en feestdagen gebruikt.  Ze overleed op 94 jarige leeftijd en was dus 56 weduwe en bracht in haar eentje zeven kinderen groot.

Mina Koebrugge - Pierik

De kinderen Anne (IXf) ,Willem (IXd) en Dika (IXe) van Berend Jan en Mina

Willem, Dika & Anne Koebrugge

Jan Koebrugge (Frater Venantius) jonste zoon van Berend Jan (VIIIq) en Mina. Hij trad toe tot de kloosterorde Fraters van Utrecht.

Venantius

Generatie VIIIas (RK)

Trouwfoto van Hendrik Koebrugge (VIIIas) en Annie ter Bekke.

TrGHBKoebrugge-AMterBekke

Hendrik Koebrugge en Annie ter Bekke bij hun 40 jarig huwelijksfeest.

GHBKoebrugge-AMterBekke

Zoon Bennie Koebrugge (IXq), overleden op 11 juli 2008.

Bennie (B.J.H.) Koebrugge

Generatie IXd (RK)

Trouwfoto van Willem Koebrugge (IXd) en Riek Breukers.

VaderMoeder

Willem Koebrugge en Riek Breukers met nakomelingen en hun huwelijkspartners en met kleinkinderen bij hun 40 jarig huwelijk in 1973 (fotogenomen  bij kasteel Weldam).

FamKoeA

Dochter Diny Koebrugge (IXd), overleden op 25 juli 2013.

DinyV&D

Dochter Hermien Koebrugge – Stegeman (Xd), overleden aan asbestkanker op 3 april 2015. Zij klopte vuile overalls uit van de broers die werkten bij Eternit in Goor.

P1010514 (2)

Zoon Jos Koebrugge (Xc), overleden aan asbestkanker op 2 juli 2015. Hij werkte vanaf zijn jonge jaren bij Eternit in Goor eerst als monteur en later als machineontwerper.

Jos

Zoon Wim Koebrugge (IXd), overleden aan asbestkanker op 12 december 2019. Hij werkte ook vanaf zijn jonge jaren bij Eternit in Goor eerst als monteur en later als lasser en smit.                                                                              

Generatie IXf (RK)

Anne Koebrugge (IXf) gehuwd geweest met Gert Assink. Anne overleed op 98 jarige leeftijd op 16 juni 2005 na 50 jaar lang weduwe te zijn geweest en bracht als weduwe  in de naoorlogse tijd  alleen vier zoons groot, haar leven verliep dus als die van haar moeder.

Anne Assink -Koebrugge

Haar man Gert Assink overleden op 28 mei 1951

Gert Assink

Migratie naar de USA

Hermanus Gradus Koebrugge (VIIIad), de initiatiefnemer van de uitreis naar Amerika. Hij vertrok in 1913 en kwam terecht in Baltimore aan de westzijde van de stad. Zij vrouw en kinderen kwamen later in 1926.

Herman Gradus zijn vrouw Susanna Maria Koebrugge-Groothuis vertrok met 5 kinderen in 1926 vanuit Amsterdam op het stoomschip Nieuw Amsterdam van de Holland Amerika Lijn naar New York en kwamen aan op Ellis Island.

Moeder Suzanna midden boven met donkere hoed, in de zelfde rij uiterst rechts Johanna Hermina, de jongen in het midden is Herman Joachim. De onderste rij van links naar rechts, Hermina Johanna, Gerritdina Maria en Elisabeth Maria.

Maria Catharina (Marie) (VIIIad) de oudste dochter van Herman Gradus die later naar Amerika ging in oktober 1945. Zij reisde vaak op en neer naar Nederland.

Generatie IXj (RK)

Zoon Herman Joachim Koebrugge (IXj)

Links Herman met zijn vrouw Nona op 18 juli 1934. 

Rechts als slager voor zijn winkel in River Beach U.S.A. (Maryland) samen met zijn vrouw Nona.

Gerritdina Maria (Dinie, IXk) en Elisabeth Maria (Lies, IXl) die met hun moeder terug keerden en in Hengelo bleven.

Nona Antoinette (Xn), dochter van Herman Joachim die op 22 februari 2000 overleden is.

Hervormde tak

Generatie IVb

Abraham Koebrugge (schoolonderwijzer) in zijn jonge jaren.

Abraham Koebrugge (schoolonderwijzer) trouwde op 4 mei 1833 te Zwollerkerspel met Antonia Hofman.

Generatie Vc
Abraham Koebrugge (onderwijzer) trouwde op 24 oktober 1867 te Amsterdam met zijn achternicht Johanna Dorothea Gunters.

Generatie VId 

Hendrik Jan Koebrugge en zijn vrouw Jansje Schornagel. Foto’s van een document van de dienst Marktwezen Amsterdam voor zijn standplaats in groente en fruit op de markt van de Albert Cuypstraat.