RK Tak

Rooms Katholieke tak

Leden van generatie VIIc (RK)

Johannes Koebrugge (VIIc, gehuwd met Gezina Wernink)  en zoon Jan (Viiic), gehuwd met Johanna Roetgerink) en jongste dochter van Johannes, Maria Gezina (VIIIf), gehuwd met Gerhardus Heesink) en een nichtje.

Koebrugge1910

Generatie VIIIm (RK)

De nazaten van Bernadus Koebrugge en Johanna Kole. Vermoedelijk is de volgorde als volgt.
Boven van links naar rechts : Geertruida, Hermina, Berendina en Frederika, 
Onder van Links naar rechts : Hendrik Jan, Johanna Maria en Jan

Generatie VIIIq (RK)

Mina Pierik, vrouw van Berend Jan Koebrugge (VIIIq). Mina werd op 38 jarige leeftijd weduwe en was toen nog in verwachting van zoon Jan. Ze was een van de laatsten uit Goor (waar ze woonde) die klederdracht droeg.  De klederdracht werd vroeger in het hele Saksische gebied  van Nederland gedragen (zie de kaart in het menu onder “Gebied”) .  Op de foto heeft ze de knipmuts op, die werd op zon- en feestdagen gebruikt.  Ze overleed op 94 jarige leeftijd en was dus 56 weduwe en bracht in haar eentje zeven kinderen groot.

Mina Koebrugge - Pierik

De kinderen Anne (IXf) ,Willem (IXd) en Dika (IXe) van Berend Jan en Mina

Willem, Dika & Anne Koebrugge

Jan Koebrugge (Frater Venantius) jonste zoon van Berend Jan (VIIIq) en Mina. Hij trad toe tot de kloosterorde Fraters van Utrecht.

Venantius

Generatie VIIIas (RK)

Trouwfoto van Hendrik Koebrugge (VIIIas) en Annie ter Bekke.

TrGHBKoebrugge-AMterBekke

Hendrik Koebrugge en Annie ter Bekke bij hun 40 jarig huwelijksfeest.

GHBKoebrugge-AMterBekke

Zoon Bennie Koebrugge (IXq), overleden op 11 juli 2008.

Bennie (B.J.H.) Koebrugge

Generatie IXd (RK)

Trouwfoto van Willem Koebrugge (IXd) en Riek Breukers.

VaderMoeder

Willem Koebrugge en Riek Breukers met nakomelingen en hun huwelijkspartners en met kleinkinderen bij hun 40 jarig huwelijk in 1973 (fotogenomen  bij kasteel Weldam).

FamKoeA

Dochter Diny Koebrugge (IXd), overleden op 25 juli 2013.

DinyV&D

Dochter Hermien Koebrugge – Stegeman (Xd), overleden aan asbestkanker op 3 april 2015. Zij klopte vuile overalls uit van de broers die werkten bij Eternit in Goor.

P1010514 (2)

Zoon Jos Koebrugge (Xc), overleden aan asbestkanker op 2 juli 2015. Hij werkte vanaf zijn jonge jaren bij Eternit in Goor eerst als monteur en later als machineontwerper.

Jos

Zoon Wim Koebrugge (IXd), overleden aan asbestkanker op 12 december 2019. Hij werkte ook vanaf zijn jonge jaren bij Eternit in Goor eerst als monteur en later als lasser en smit.

Generatie IXf (RK)

Anne Koebrugge (IXf) gehuwd geweest met Gert Assink. Anne overleed op 98 jarige leeftijd op 16 juni 2005 na 50 jaar lang weduwe te zijn geweest en bracht als weduwe  in de naoorlogse tijd  alleen vier zoons groot, haar leven verliep dus als die van haar moeder.

Anne Assink -Koebrugge

Haar man Gert Assink overleden op 28 mei 1951

Gert Assink